Archive for June, 2011

The Green Rhinosaurus from Manhattan

The Green Rhinosaurus from Manhattan är en ‘trailer’ som filmades enbart mot greenscreen. Den gjordes för att testa olika saker så som greenscreen och olika effekter. Det finns tyvärr ingen film till denna trailer men vi hoppas ni uppskattar den ändå.

Läs mer

Musikvideo – The Plot to Bomb the Panhandle

Det här är en musikvideo vi gjorde enbart för att testa på att göra en. Det är en storybaserad musikvideo med banddelar. Storyn handlar om en kille vars flickvän var otrogen, med en twist. OBS! Vi ber om ursäkt för ljudkvaliteten till musikvideon.

Läs mer

Svenssons

Svenssons är en kortfilm som ska visa hur olika våra liv är men ändå att vi alla har något gemensamt. Hela filmen är filmad med DSLR kameror, vilket då var en ny teknik för oss och vi ville testa skillnaden med att jobba med DSLR kameror jämfört med vanliga filmkameror.

Läs mer

Allmän Intervju på golv i Nordic games

Det här var en video vi gjorde för att sammanfatta Nordic Games 2011 och för att försöka visa varför man faktiskt åker till en spelmässa av detta slag. Vi pratade med människor som ställer ut saker, både för första gången och de som har varit med i flera år.

Läs mer

Intervju med Mojang

En intervju med en av killarna i Mojang, företaget som skapade MineCraft. Det var en intervju som ägde rum under Nordic Games 2011 och intervjun handlade om framtiden med Mojang och deras nya spel, Scrolls, som kommer släppas inom en snar framtid.

Läs mer

WASD

WASD är en kort dokumentärserie om indiespelutvecklare. Det blev en serie på tre avsnitt och återigen var det i samarbetet med Skillpoint.se. Vi försökte visa hur det går till från ruta ett tills spelet är klart i serien och försöka visa hur det går till. Det var tre grupper vi följde i serien, där alla [...]

Läs mer

ETTOPHI

ETTOPHI är en serie vi lanserar genom youtube och försöker få en så kallad ‘viral video’. Det är en serie där vi testar spelmyter i verkliga livet med en komisk twist och speciella karaktärer. Anledningen till att vi gjorde serien var dels för att testa hur hårt vi själva kan marknasföra en video och dels [...]

Läs mer

Intervju med Ubisoft Massive

nder samarbetet med Skillpoint.se fick vi i uppdrag att åka ner till Malmö och göra en intervju med UbiSoft Massive. Intervjun skulle handla lite generellt om UbiSoft Massive och försöka få reda på vad deras framtidsplaner är.

Läs mer

Spelande lätt

Spelande lätt är en serie vi kom på under vårt samarbete med Skillpoint.se. Det är en serie där helt främmande folk som inte känner till spelvärlden så bra får se korta sekvenser från olika spel och ska beskriva i ord vad det är dom får se. Vi valde att göra videon för att försöka integrera [...]

Läs mer

Sweden Rock Festival

I tre år har några från DIW varit med och filmat på Sweden Rock. Det har varit allt från presskonferans till uppträde. För att kolla exakt vad det är som har gjorts där så är det bara att klicka vidare på länken så finns alla videos där i kanalen på youtube. http://www.youtube.com/swedenrocktv. Exempel:  

Läs mer